<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-WM3RRSZ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"> Skip to main content
Nieuws

Stal renovatie

By 12 april 2023augustus 26th, 2024No Comments

Wist u dat onze varkensproducten niet alleen geschikt zijn voor nieuwbouwstallen, maar ook perfect voor stalrenovaties? We maken al onze varkensvoerbakken, biggenonderkruipen en vloerverwarmingen voor biggennesten zelf in onze fabriek in Nijnsel. Dit stelt ons in staat om flexibel te zijn in maatvoering, zodat onze producten vrijwel altijd in uw stal passen als u iets wilt vervangen. Aarzel niet om ons een situatietekening met foto’s te sturen, zodat we u kunnen adviseren over de beste oplossing voor uw situatie.

Vervanging van versleten voerbakken:

Zijn uw varkens voerbakken versleten, vertonen ze mankementen, of vermorsen ze te veel kostbaar voer? Dan hebben wij vrijwel altijd een varkensvoerbak die qua maatvoering en werking aansluit bij uw huidige voerbak. We bieden meer dan 200 varianten van voerbakken voor varkens, biggen en zeugen in ons assortiment en kunnen ze vrijwel altijd aanpassen aan uw specifieke situatie. Misschien is het aantal varkens of het soort voer in de loop der jaren veranderd, waardoor er betere voerbakken beschikbaar zijn die beter aansluiten op uw huidige situatie. Met een nieuwe varkens voederbak weet u zeker dat u de meest doorontwikkelde versie koopt, en u krijgt weer 7 jaar fabrieksgarantie op biggen- en vleesvarkensvoerbakken, en 3 jaar op zeugenvoerbakken.

Goedkoop is duurkoop:

In de praktijk zien we vaak dat er veel geld wordt betaald voor gebruikte Verba varkens voerbakken. Dit maakt de verkoop aan handelaren aantrekkelijk, maar soms blijkt dat een nieuwe Verba varkens voederbak niet veel duurder is dan een gebruikte. Soms zijn ze zelfs even duur. In dat geval is goedkoop duurkoop. Vraag gerust een prijsopgave bij uw dealer of bij ons, en vergelijk wat het beste bij u past.

Vervanging van lekkende vloerverwarmingen:

In de praktijk komen we vaak biggen vloerverwarmingen tegen die na verloop van tijd niet meer diffusiedicht zijn. Dit leidt tot lucht in het verwarmde water, waardoor de platen juist verkeerdom isoleren. De bovenkant blijft lauw, terwijl de onderkant warm wordt, wat onnodig veel energie kost. Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door lekkende koppelingen of verwarmingsplaten. Wij maken verwarmingsplaten op maat voor veel renovatiestallen. Deze platen zijn 35 mm dik en voorzien van een rubberen toplaag voor extra grip, zelfs als de plaat vochtig is. Onze verwarmingsplaten passen perfect in vrijwel elk oplegsysteem van vloerleveranciers. Indien nodig, kunnen we ook extra RVS-ondersteuning bieden. Onze platen zijn niet duur, maar wel duurzaam en robuust. Ze bevatten 15 mm verwarmingsslangen die jarenlang probleemloos uw biggennesten verwarmen. Deze slangen zijn van Duitse makelij en volledig diffusiedicht. De kunststof snelkoppelingen die we gebruiken, bevatten zo min mogelijk metaal, waardoor ze lang meegaan in een agressief klimaat en zuurstofdicht blijven. Wilt u uw verwarmingsplaten vervangen? Neem contact op met uw dealer of met ons voor een offerte.

Vervanging van kapotte biggenkappen:

Na langdurig gebruik kunnen biggenkappen verslijten of kapot gaan, vaak door broos geworden kunststof dat niet UV-bestendig is. Een ander probleem is het ontbreken van een RVS-raamwerk, waardoor kappen bij ruw gebruik kunnen inscheuren en uiteindelijk helemaal kapot gaan. Soms proberen mensen zelf onderkruipen te maken van underlayment platen, maar deze zijn duur en gevoelig voor vocht, waardoor ze snel beschadigd raken. Wij kunnen voor elke situatie biggenkappen maken van transparante, UV-bestendige platen of van zwarte HDPE-platen. Onze kunststof scharnieren zijn zeer sterk en kunnen tegen een stootje. We hebben inmiddels veel verschillende soorten, vormen en maten van onderkruipen gemaakt, zodat we vrijwel altijd een oplossing voor uw situatie hebben. Onze biggenkappen zijn vochtbestendig en UV-bestendig, waardoor ze een lange levensduur hebben. Wilt u uw bestaande biggenkappen vervangen? Neem dan contact op met uw stalinrichter of met ons voor een offerte.

Bigro voederbak